ralentissezsinon

Dingen die je nog niet wist over sloopauto’s

Hoewel recycling de laatste jaren populairder is geworden, wordt minder dan 60% van een auto gerecycled. De staalindustrie is de grootste verbruiker van gerecycleerd autoschroot en gebruikt het voor de productie van nieuwe staalproducten. Veel onderdelen van een auto kunnen echter niet worden gerecycled, zoals vloeistoffen en banden. Als gevolg hiervan wordt slechts ongeveer 25% van elk voertuig op de een of andere manier hergebruikt.

Het rec-yclingproces

Wanneer een auto het einde van zijn levensduur bereikt, wordt deze meestal naar een schroothoop gestuurd om te worden gerecycled. Het recyclingproces begint met het verwijderen van alle vloeistoffen en gevaarlijke stoffen uit het voertuig. De motor en andere onderdelen worden vervolgens gedemonteerd en verkocht als schroot. De resterende carrosserie wordt versnipperd en gescheiden in verschillende materialen, die worden gebruikt om nieuwe producten te maken.

Het recyclingproces van een sloopauto is gunstig voor zowel het milieu als de economie. Het recyclen van een auto kost minder energie dan het maken van een nieuwe auto, en het vermindert ook de vervuiling en bespaart hulpbronnen. Bovendien genereren sloopbedrijven inkomsten uit de verkoop van schroot en andere onderdelen, wat helpt om lokale bedrijven te ondersteunen.

Wat gebeurt er met de rest van de auto?

Wat gebeurt er met de rest als u uw oude auto wegdoet? De meeste mensen denken dat hun auto naar een sloop gaat om gesloopt te worden en dat is het dan. Er gebeurt echter veel meer met een auto als deze eenmaal is gesloopt.

Het staal van een sloopauto wordt gerecycled en gebruikt om nieuwe producten van te maken. De motor en andere onderdelen worden ook gerecycled en gebruikt om nieuwe onderdelen voor andere auto’s te maken. Zelfs het glas en de banden kunnen worden gerecycled en opnieuw worden gebruikt.

Dus als u uw oude auto wegdoet, gaat deze niet zomaar weg. Het wordt gerecycled en hergebruikt om nieuwe producten te maken.

Waarom sloopauto’s belangrijk zijn

In de Verenigde Staten staat de gemiddelde auto 11,5 jaar op de weg voordat hij met pensioen gaat. Wanneer een auto met pensioen gaat, wordt deze verkocht, geschonken of gesloopt. De meeste mensen weten niet dat het slopen van een auto gunstig kan zijn voor zowel het milieu als de economie.

Wanneer een auto wordt gesloopt, worden alle vloeistoffen verwijderd en op de juiste manier afgevoerd. De benzinetank, olie, radiateurkoelvloeistof en remvloeistof zijn allemaal potentiële gevaren voor het milieu als ze niet correct worden behandeld. Daarnaast worden ook de accu, banden en airbags gerecycled.

Het staal van een sloopauto kan worden gebruikt om nieuwe staalproducten te maken. Het kost ongeveer 10% minder energie om staal te recyclen dan om helemaal nieuw staal te maken. Dit betekent dat het recyclen van sloopauto’s energie bespaart en de uitstoot van broeikasgassen vermindert.

Sloopauto’s hebben waarde

Een auto wordt meestal gesloopt als deze niet meer rijklaar is vanwege grote schade of mechanische problemen. Er zijn echter veel onderdelen van een sloopauto die kunnen worden hergebruikt of gerecycled, waardoor ze waardevolle hulpbronnen zijn.

De stalen carrosserie van een sloopauto kan worden omgesmolten en hergebruikt in nieuwe staalproducten. De motor en andere mechanische onderdelen kunnen worden gebruikt voor reserveonderdelen of worden omgebouwd tot werkende motoren. De banden kunnen worden hergebruikt of gerecycled tot nieuwe rubberproducten.

Zelfs de vloeistoffen en de batterij van een sloopauto kunnen worden gerecycled tot nieuwe producten. De olie kan worden gereinigd en hergebruikt, de antivries kan worden gerecycled tot nieuwe koelvloeistof en het accuzuur kan worden geneutraliseerd en in nieuwe accu’s worden gebruikt.

Al deze herbruikbare onderdelen zorgen ervoor dat autowrakken waardevolle bronnen zijn in plaats van alleen maar rommel die ruimte inneemt op een stortplaats.

Sloopautoverkopen.com koopt sloopauto’s

Sloopautoverkopen.com koopt sloopauto’s en recycled deze. Het bedrijf bestaat al meer dan 10 jaar en staat bekend om het leveren van hoogwaardige service. Zij bieden een gratis offerte aan voor uw sloopauto en halen deze gratis op bij u op locatie.